26 October 2010

Kristalldeodorant - enneta halva lõhna teket, mitte ära peida seda

Sellest, miks lõhnaõlid, higipulgad ja antiperspirandid Sinu tervist kahjustavad, kirjutasin pikemalt juba varem 
Kui lühidalt meelde tuletada, siis on nad kahjulikud suisa kahel põhjusel: 
Esiteks sisaldavad nad väga mürgist alumiiniumi, millel on leitud seos kasvajate ja Alzheimeri tõve tekkega. 
Teiseks blokeerivad nad mürkide väljumist inimese kehast kaenlaaluste kaudu (mis on üks peamisi piirkondi selle jaoks), seetõttu kogunevad kaenlaalustesse lümfisõlmedesse toksiinid, mis aja jooksul tekitavad mutatsioone lümfisõlmede rakkudes ning viivad rinnavähini.
Viimastel aastatel on täheldatud rinnavähi esinemise sagenemist ka meestel. See on otseselt seotud sellega, et mehed kasutavad deodorantide asemel üha sagemini antiperspirante ja higipulki !

Täna räägiks ühest turvalisest lahendusest - KRISTALLDEODORANT !

Kristalldeodorant on naturaalsest kristallsoolast valmistatud pulk, mida tuleb kergelt veega niisutada ning siis kaenla alla hõõruda. Dušši alt tulles piisab lihtsalt hõõrumisest. 
Naturaalne kristallsool hävitab ebameeldiva lõhna, sest ei lase bakteritel levida ja paljuneda, samas ei blokeeri higistamist ja mürkide väljutamist. 
Antibakteriaalse toime tõttu ei lase tekkida ka punnikestel ning hoiab ära nahaärrituse. 
Aitab ka jalaseente, haisvate jalgade ning jalanõude ja raseerimiskriimustuste puhul. 
Toimib 24 tundi.

Kristalldeodorant on kordades efektiivsem kui tavalised deodorandid, see ei kleebi ega määri riideid, ei sisalda alumiiniumi ega muid kahjulikke kemikaale, alkoholi, lõhna- ja säilitusaineid ning on täiesti allergiavaba.

Olen nüüd ka omal nahal  kristalldeodorandi ära proovinud ja tulemusega väga rahul. 
Isegi peale mitmetunnist aktiivset tegevust - ei mingit ebameeldivat lõhna !

Ainus, mida peaksid kristalldeodorandi puhul silmas pidama, on selle tootja, sest müügile on ilmunud ka "võltsitud kristalldeodorandid", millel ei ole õige tootega midagi pistmist. 
Seetõttu soovitan selle osta kas apteegist või mõnest tunnustatud ökopoest.  Hinnaklass jääb kristalldeodorantidel ca 100 - 120 EEK kanti ning kestab üks selline "pulk" aastaid. 
Ettevaatlik tuleb olla ka nn. "vedelate kristalldeodorantidega", sest paljudel neist on tegelikult toimeaineks ammoonium alumiinium sulfaat. Vedela "kristalldeodorandi" puhul peaks kindlasti jälgima, et see on alumiiniumivaba.

Mina isiklikult kasutan firma Sante kristalldeodoranti.

19 October 2010

Probiootikum - kasulik bakter või kaval ja kahjulik reklaamitrikk !?

See teema saab olema järjekordne "arenev ja täienev postitus", kuhu huvilis(t)el tasub vahest tagasi kiigata. Plaanis on küsida arvamusi ja poolt/vastuväiteid nii Eesti kui muu maailma asjatundjatelt ja ka tootjatelt.
Kõik see võtab paraku aega, seniks lugemiseks ja kaasamõtlemiseks veidi "taustainfot":

Prantsuse mikrobioloogi ja tunnustatud teadlase Didier Raoulti poolt  teadusajakirjas "Nature" avaldatud ja laialdast vastukaja pälvinud artikli "Probiotics and obesity" tulemusena läbi viidud uuringud näitasid, et  
probiootikumid, mida näiteks Danone (Actimel, Activia, mitmed beebitoidud jne) lisab erinevatesse jogurtitesse, ja mis selle firma reklaamväidete kohaselt peaksid tugevdama meie immuunsüsteemi kaitsemehhanisme, mängivad tegelikult suurt rolli laste ülekaalulises.

Uuringute käigus selgus, et tegemist on samade bakteritega, mida näiteks tööstuslikes sea- ja kanakasvandustes kasuttakse kasvuaktivaatoritena, et lihaloomad kiiremini kasvaksid ning kaalus juurde võtaksid. 

2009. a. alguses hakkasid mitmed Prantsusmaa teadlased uurima ülekaaluliste ja normaalkaalus inimeste soolestiku mikrofloorat ja avastasid, et nende soolestikus olid ülekaalus just needsamad probiootikumid, mida kasutatakse  nn tervisejogurtites.
 
Didier Raoult küsib oma artiklis: "Miks lubatakse inimeste toidus kasutada samu kasvustimulaatoreid, mida lihaloomade kasvandustes, ilma et teataks, milline on nende toime näiteks laste organismile?" 

Uuringute tulemusena on Danon sunnitud enamustes Eurooap riikides lõpetama ligi 15 aastat kestnud, kuid teadlaste väitel ohtliku ning eksitava reklaamikampaania...