26 October 2010

Kristalldeodorant - enneta halva lõhna teket, mitte ära peida seda

Sellest, miks lõhnaõlid, higipulgad ja antiperspirandid Sinu tervist kahjustavad, kirjutasin pikemalt juba varem 
Kui lühidalt meelde tuletada, siis on nad kahjulikud suisa kahel põhjusel: 
Esiteks sisaldavad nad väga mürgist alumiiniumi, millel on leitud seos kasvajate ja Alzheimeri tõve tekkega. 
Teiseks blokeerivad nad mürkide väljumist inimese kehast kaenlaaluste kaudu (mis on üks peamisi piirkondi selle jaoks), seetõttu kogunevad kaenlaalustesse lümfisõlmedesse toksiinid, mis aja jooksul tekitavad mutatsioone lümfisõlmede rakkudes ning viivad rinnavähini.
Viimastel aastatel on täheldatud rinnavähi esinemise sagenemist ka meestel. See on otseselt seotud sellega, et mehed kasutavad deodorantide asemel üha sagemini antiperspirante ja higipulki !

Täna räägiks ühest turvalisest lahendusest - KRISTALLDEODORANT !

Kristalldeodorant on naturaalsest kristallsoolast valmistatud pulk, mida tuleb kergelt veega niisutada ning siis kaenla alla hõõruda. Dušši alt tulles piisab lihtsalt hõõrumisest. 
Naturaalne kristallsool hävitab ebameeldiva lõhna, sest ei lase bakteritel levida ja paljuneda, samas ei blokeeri higistamist ja mürkide väljutamist. 
Antibakteriaalse toime tõttu ei lase tekkida ka punnikestel ning hoiab ära nahaärrituse. 
Aitab ka jalaseente, haisvate jalgade ning jalanõude ja raseerimiskriimustuste puhul. 
Toimib 24 tundi.

Kristalldeodorant on kordades efektiivsem kui tavalised deodorandid, see ei kleebi ega määri riideid, ei sisalda alumiiniumi ega muid kahjulikke kemikaale, alkoholi, lõhna- ja säilitusaineid ning on täiesti allergiavaba.

Olen nüüd ka omal nahal  kristalldeodorandi ära proovinud ja tulemusega väga rahul. 
Isegi peale mitmetunnist aktiivset tegevust - ei mingit ebameeldivat lõhna !

Ainus, mida peaksid kristalldeodorandi puhul silmas pidama, on selle tootja, sest müügile on ilmunud ka "võltsitud kristalldeodorandid", millel ei ole õige tootega midagi pistmist. 
Seetõttu soovitan selle osta kas apteegist või mõnest tunnustatud ökopoest.  Hinnaklass jääb kristalldeodorantidel ca 100 - 120 EEK kanti ning kestab üks selline "pulk" aastaid. 
Ettevaatlik tuleb olla ka nn. "vedelate kristalldeodorantidega", sest paljudel neist on tegelikult toimeaineks ammoonium alumiinium sulfaat. Vedela "kristalldeodorandi" puhul peaks kindlasti jälgima, et see on alumiiniumivaba.

Mina isiklikult kasutan firma Sante kristalldeodoranti.

12 comments:

Smaragd said...

Huvitav, minul on ka Sante ja mina sellega küll nii rahul ei ole. Tõepoolest, higilõhn on oluliselt nõrgem ja riideid ei määri, aga ma higistan piisavalt, et vormipluusile kaenla alla märjad laigud tekivad ja seega hakkasin mingit tobedat keemiat uuesti kasutama. Kui vähe liikuda, a la kontoritöötaja vms, siis on ilmselt okei, aga kui teha palju füüsilist tööd, siis on see minu meelest suht mõttetu. Samas, mitte mõttetum kui tavaline antiperspirant või deo.... :D

Tommy said...

Kristalldeodorant ei olegi mõeldud higistamise peatamiseks. Selle eesmärk on takistada/vähendada higilõhna tekitavate bakterite tekkimist ning seda teeb kristalldeodorant väga hästi. Peale ligi 4 tunni pikkust intensiivset esinemist - ei mingit higilõhna...
Märgi laikusid see loomulikult ära ei võta. Samas - need antiperspirandid, mis ei lase higil tekkida (ja seeläbi ka märgadel laikudel) on tervisele väga kahjulikud just seetõttu, et nad ummistavad higipoorid ja ei lase seeläbi mürkidel inimese kehast väljuda.

Tsiteerin uuesti lõiku minu postitusest: "Teiseks blokeerivad antiperspirandid mürkide väljumist inimese kehast kaenlaaluste kaudu, seetõttu kogunevad kaenlaalustesse lümfisõlmedesse toksiinid, mis aja jooksul tekitavad mutatsioone lümfisõlmede rakkudes ning viivad rinnavähini.
Viimastel aastatel on täheldatud rinnavähi esinemise sagenemist ka meestel. See on otseselt seotud sellega, et mehed kasutavad deodorantide asemel üha sagemini antiperspirante ja higipulki"

Higitamist ei tohi blokeerida. Kui higistad nii palju, et probleemiks ei ole enam mitte higi lõhn (mille vastu saab kristalldeodorandiga) vaid higi "kogus", tuleb pöörduda arsti poole sekkuda meditsiiniliselt.

Tommy said...

Liighigistamine ehk hüperhidroos on higistamine tugevamal määral, kui kehale normaalselt vajalik. Väidetavalt kannatab selle all kuni 3% rahvastikust.

Inimese nahas on 2 tüüpi higinäärmeid: ekriinsed ja apokriinsed.

Apokriinsed näärmed paiknevad kaenla all, pea ja kubeme piirkonnas. Nende toodetud higi on viskoossem ning koostoimes naha pinna bakteritega vastutav ebameeldiva lõhna eest.

kristalldeodorant ei lase neil bakteritel vohada ning seetõttu ei teki ebameeldivat higihaisu. Higi ise on lõhnatu !
Antiperspirandid tekitavad higinäärmetesse otses mõttes "korgi ette" ja takistavad seeläbi higistamist.

Liighigistamisel võib olla väga erinevaid põhjuseid nagu näiteks lümfiprobleemid (midapõhjustavad näiteks higistamist takistavad antiperspirandid)., ainevhetushäired, neuroloogilised haigused. Ravida tuleb liighigistamise põhjuseid, mitte higistamist takistada.

"Irooniline" on siinkohal see, et antiperspirandid põhjustavad higistamist takistades lümfiprobleeme, mis omakorda võib viia hoopiski liighigistamiseni !

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Naised joodavad oma maimukestele meiki...
Kas te panete meiki leiva peale?
Ei pane aga miks siis näo peale?
Meik läheb naha kaudu veresoontesse ja sealt mööda organismi laiali.
Naised söövad meiki! Eriti jube on mõelda selle peale,et rinda andvad naised joodavad oma maimukestele meiki...

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Milline oli selle aasta suurim sündmus?
Hiinas toimus näitus milles oli külastajaid kokku tulnud üle maailma enam kui olümpiamängudel ja kestis too peaaegu pool aastat,ning selle tähtsus oli globaalne sest seal põhimiseks oli taastuvenergia kasutuselevõtt linnades...EXPO 2010 Shanghai oli näituse nimi.
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/08/hiinlased-on-vagevad-tanu-oma-tao-usule.html

Detsembrikuu maailma suurim sündmus on see,et too poiss aafrika pärapõrgus kes 14 aastaselt võttis raamatukogust tuuliku ehitamise juhendi ja ise ehitas endale elektrituuliku,ning sai terves maailmas kuulsaks paari aasta jooksul,nimeks tal William Kamkwamba-
tema nimeline kool saab uue maja.
http://williamkamkwamba.typepad.
Head vanaaasta lõppu!

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Kallis Tommy,
ma palun sind leida inimesi kes kes koostaksid energiasõltumatu talu näidismudeli mille abil saaksid ka vaeseimad inimesed rajada endale kodu metsa servale.

Energiasõltumatu talu Soomes:
http://www.valtra60.com/#ANTS
FUTURE FARM CONCEPT
The future farm solves many challenges facing us today. The world’s population in 2050 has reached 9 billion. Urbanization and continuing industrialization continue to reduce arable farm land. The future farm is a self-sufficient and sustainable part of its environment. It is an important provider of food, energy, raw materials and services in its region.
Energy required for living and farming is gained from biomatter, wind and solar power. Thanks to advanced communication technology the future farmer has constant access to information about all aspects of farm work, such as soil information, crop growth, animal welfare and the maintenance level of the farm machinery. This information allows many farm processes to be automated. It also means that work can be performed both day and night, further increasing farm efficiency.
ANTS is the perfect machine for the future farm. In true Valtra tradition it offers a high level of modularity and sophistication, allowing the farmer to handle jobs beyond traditional tractor usage.
Energiasõltumatu talu on teostatav igale vaesemale inimesele,selleks tõin välja lingid:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2011/02/energiasoltumatu-talu-on-teostatav.html

Vaata ka:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2011/01/kuna-omavalmistatud-elektrituulikud-ja.html

http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2011/02/mida-tahendab-vabadus-ja-soltumatus-ehk.html

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Ma palun sind külastada
Enn Kaljot kes kirjutas artikli
"Elekter peaks olema tasuta"
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/07/aripaeva-artikkel-elekter-peaks-olema.html
ja las ta kirjutab peasuuna meedias artikli kuidas saab elektrit tasuta!!!!

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Kallis Tommy,saad aru,et meie Eesti asi on väga täbar...
http://innojairja.blogspot.com/2011/02/kas-nuud-muuakse-maa-poolmuidu-ara.html

Unknown said...

Aga ka Sante kristalldeodorant sisaldab alumiiniumi - deodorandi peal on kirjas, et koostises on Ammonium alum, mis on ka üks alumiiniumiühenditest...

Tommy said...

Mariliis !
Tänan märkuse või "küsimuse" eest.

Kristalldeodorant ei sisalda Ammonium Alumi't see ongi ammonium alum. Ammonium Alum on valge kristalliline aine.

Asja iva ei ole mitte alumiiniumis endas vaid tervisele kahjulikes alumiinium-kloriidi soolades, mida tavalised antiperspirandid ning lõhnaõlid lisaks alkoholile, sünteetilistele lõhna ja värvainetele ning säilitusainetele sisaldavad.

Ammonium Alum on tervisele ohutu looduslik ühend, mis ei imendu nahka ega ummista poore, nagu seda teeb alumiiniumkloriid. See ei hävita kasulikke baktereid ja ei takista higi tekkimist (organismile vajalik), vaid pärsib halba lõhna tekitavate bakterite kasvu.

Siiski üks tähelepanek või lisamärkus - kristalldeodorante võib olla märkega "Ammonium Alum" või "Potassium Alum". Soovitan osta viimast, sest paraku ei saa kõikide tootjate Ammonium Alumi puhul olla kindel, kas tegemist on loodusliku või sünteetilise versioonia.

Tuunustatud ja tsertifitseeritud loodustoodete valmistajad kasutavad (õnneks) siiski looduslikku.

Tommy said...

to: elektritsaabtasuta.blogspot.com

Sinu kommentaarid on väga sisukad ja huvitavad, aga palun postita neid ka vastava teema alla, mitte suvaliselt.
Kristalldeodorant ja tuulikute ehitamine ei käi kuidagi kokku :-)

Nii on kalugejatel oluliselt lihtsam teemat jälgida ja vajalikku infot saada. See, keda huvitavad tuulikud ja alternatiivselt energiavõimalused, ei pruugi üldsegi lugeda teema, mis puudutab näiteks kosmeetikat ja nii jääb tal Sinu poolt lisatu lugemata. Pealegi on väga ebamugav läbi kõikide teemade neid kommentaare taga otsida.

VA said...

Minule näiteks kristalldeodorandid ei mõjunud üldse, proovisin küll päris nende ökodega. Tundsin isegi rohkem higilõhna kui ilma nendeta, mis on tõesti veider. Alumiiniumkloriidiga on ka nii, et enamustes ei ole seda rohkem kui ise igapäevaselt juba muudest allikatest saame ning kui ühele kohale määrida, suudab terve organism selle siiski väljutada. Aga eks nende asjade koha pealt on muidugi vastakaid arvamusi isegi arstide ning teadlaste seas (olen suht palju uurinud seda teemat).
Igatahes on tore, kui saab kasutada looduslikumat varianti ja see töötab efektiivselt, kuid paraku kõigile sellest ei piisa.