11 January 2010

Otsid lapsele kingitust ehk hea üllatus Jõuluajast

Otsisime abikaasaga oma pojale jõuludeks mõnda huvitavat kingitust ning sattusime selmoel vägagi postitiivse üllatuse otsa.
Nimelt oli meie soov leida mänguasi, millega laps saaks tõepoolest loovalt ning arendavalt mängida ning mis ei "mängiks ise lapse eest" - ehk ei vilgu - piiksu - prääksu - hüppa - värise ja mängi trummisoolosid ning plekiseid "hiina meloodiaid".

On24 Lastemaailma kodulehelt avastasime firma Plan Toys puidust mänguasjad, mis juba esimese põgusa tutvumise järel meis huvi tekitasid. Asja lähemalt uurides saime oma suureks üllatuseks ja heameeleks teada, et lisaks kõigele muule on Plan Toys näol tegemist vägagi rohelise tootjaga. Nende põhiklausel on "Reduce - Reuse and Recycle" ehk siis "Vähenda, Taaskasuta ing taaskäitle". 
Plan Toys kasutab oma mänguasjade valmistamiseks orgaaniliselt kasvatatud kummipuud. Valmistamisel kasutada vaid neid puid, mida ei saa ena lateksi tootmiseks kasutada ning mis seetõttu kuuluksid hävitamisele. Puidu tugevdamiseks ei kasutata mitte kemikaale vaid spetsiaalset ahjus kuivatamist. Kõik mänguasjad on värvitud veebaasil valmistatud plii ning raskemetaalidest vabade värvidega ning kinnitatud looduslikest materjalidest valmistatud E-Zero liimiga.
Kõik Plan Toys tooted on pakendatud taaskäideldud materjalist pakenditesse, kasutusjuhendid ja brozhüürid on trükitud vee ja soja baasil valmistatud loodusliku ning biolaguneva tindiga. 

Hämmastav, et nii oluline info jääb ON24 Lastemaailma kodulehelt saamata. 

Seda kõike kirjutades tuli mul jällegi meelde ühes mänguasjade poes pealt kuuldud vestlus, Kus üks isa uuris ja vaatas mingit mängasja ning pani selle riiulisse tagasi üteldes : "Täeisti mõttetu asi - see ei tee ju mitte midagi"...

Olles üle 10 aasta lastega töötanud ning nüüd ka tänu "Moskva Positiivse Tehnoloogia Instituudi" rektorile Nadežda Osipovale veidi mänguteraapiast ja mängust kui lapse tööst aimu saanud, oli mul vägagi raske oma keelt hammaste taga hoida :-)





43 comments:

Unknown said...

Väga hea koht, kust mänguasju saada, on ka lelu.ee. Enamus Richardi kolinaid on sealt pärit, pluss siis plantoysi omad, mis on tõesti superhead.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Kas sa murumängudest oled midagi kuulnud vää? Kas tead,et on olemas vähemasti 17 erinevat pimesiku mängu?
Murumängudest on terve raamat.

Mis programme Osipova installeerib laste alateadvusesse?

Milliseid programme,sina kallis Tommy,installeerid oma laste alateadvusesse?

Tommy said...

to elektritsaabtasuta - "murumängudest" ja "pimesikkudest" tean ma vägagi hästi, mul suisa haridus selline, kus selliseid asju õpiti. Esiteks ei mängi sa alla aastase lapsega veel pimesikku, teiseks on mänguasjad füüsilisel kujul lapse arengu jaoks vägagi olulised (värvitaju, aistingud, peenmotoorika). Mis programme Osipova siis Sinu arvates programeerib ? Kes üldse on Osipova, kellest sa räägid ?

Milliseid programme mina laste alateadvusesse programmeerin ? Eks ikka selliseid, et tarbimisel ja tarbimisel on suur vahe, et elada tuleb tervislikult ja hoolides keskkonnast, teistest ja endast jne.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Ma küsisin Nadežda Osipova kohta.

Kas sa Tommy oled märganud millist propagandat teeb Hollywood lastele,milliseid programme nad sedasi installeerivad laste alateadvusesse?

Täna meil käis külas üks noor perekond ja emmel oli süles imik.
Küsisin siis neilt,et kas nad on juba oma võsukese täis toppinud vaktsiinidega.Olevat pannud vaid ainsa.
Ma siis hakkasin seletama,et on olemas organisatsioonid mis võitlevad vaktsineerimiste vastu ja kui kahjulikud on vaktsiinid aga tead mis,vanematele ei läinud see üldsegi korda...Isa ütles,et nii kuis arst ütleb nii ka teevad...
Arst ütleb,et hüppa tulle ja see ori hüppabki tulle...
No vot siis ja sellistel lambukestel pole aimugi laste kasvatamisest,pole aimugi laste kaitsmisest libaõpetuste ja igasuguse saasta eest.
Selle noore pere kohta on veel üks näide.Neil poiss ja tütar,kumbki kusagil 5-6-7-8 aastane.Tütar aina kiusab venda:)))Ja-jah,tüdruk aina kiusab poissi ja vanemad ei tee sellest väljagi,poisil aina nutumaik suus sest ta kas ei oska või ei taha ennast kaitsta,no ta on hella hingega poiss.
Ja sedasi traumeeritakse noort meest ja kes küll seda teab millise jama see kõik talle installeerib alateadvusse
(kõvakettale :)...

Tommy said...

Hollywoodi osas (ja mitte ainult hollywoodi osas) olen Sinuga 100& nõus. Seda võib suisa ajupesuks nimetada.
Tahtsin pojale osta palli. Lihtsalt tavalist palli, et saaksime temaga mängida. Tulemus ? Mul oli valida Ämblikmehe, Digimoni, "Autod" jne pallide vahel. Mina tahtsin palli, mitte fännitoodet või reklaamasja.

Nadezhda kohta ma ei tea ütelda, lOen vaid olnud tema mänguteraapia kursustel ja seal ei ole "programeerimisega" või ajupesuga midagi pistmist. Mänguterrapia mõte on vaadelda ja jälgida lapse mängu (misiganes vormis see mäng siis ka on) ja seda analüüsida. Selle eesmärk on aidata last näiteks posttraumaatilises situatsioonis. Laps ise ei taha asjast rääkida või ei oska sellest rääkida (seksuaalne väärkohtlemine, vägivald või väärkohtlemine mõnes muus mõistes jne), kuid mängu kaudu tulevad kõik need elemendid kenasti välja.

Tommy said...

Arsti jutu osas Sinuga 100% nõus. Inimesed võiksid natukene rohkem ISE mõtelda, mitte olla käsualused (hüppa ja ma hüppangi). Huvitav on seejuures, et kui inimesed kummardavad pimesi mingit asja (vaktsiinid näiteks), peetakse seda loomulikuks ja normaalseks. Kui aga keegi hakkab mõtlema ja küsib - MIKS, peetakse teda äärmuslaseks, veidrikuks jne.

Mina küsin - MIKS peaks tahtma suur äriline ettevõtmine nimega ravimitööstus TEGELIKULT inimest terveks ravida ? Kas ta ikka tahab ?
Kas eesmärk on "õilis" või hoopis kasumiahne ? Kui mõni tootja väidab, et tema mänguasi (näiteks) on nii ja naa oluline ja vajalik lapse arengus, küsin ma - kas ikka on ? Plan Toys tõin ma välja seetõttu, et KUI osta mänguasja (alati saab ka näiteks ise teha), siis peab see olema tehtud inimese ja lapsesõbralikult aga ka KESKKONNASÕBRALIKULT. See on masendav, kui palju mürke sisaldavad paljud meie laste mänguasjad, kuidas kasutatakse seejuures lapstööjõudu ja kulutatakse keskkonda.

Tead, mi son minu poja ühed lemmikmänguasjad ? Täiesti tavalised puupulgad. Oksajupid...
Tootja ? "Emake Loodus"

Oled Sa mõtelnud mida "installeerib" meie laste alateadvusesse terve meie praegune Eesti süsteem ja suhtumine ? Seesama SInu näide kiusamisest on väga hea.
Soovitan lugeda Valter Parve artiklit "Kas me sellist eeskuju tahtsimegi".

http://www.opleht.ee/?archive_mode=article&articleid=857

Seal on päris häid näiteid.

Kogu see "mis info see talletab meie laste alateadvusesse" oleks päris korralik ja suur eraldi teema.

Päikest !

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

"Kogu see "mis info see talletab meie laste alateadvusesse" oleks päris korralik ja suur eraldi teema."

No sellest ma räägingi sest mänguasjad on muidugi olulised ja üks osa tervikust mida me anname oma tulevastele põlvedele.
Ja kui meie ei tee valikuid milliseid mänguasju osta ja milliseid mänge mängida-millisteks me kasvatame oma tulevased põlved siis teevad seda meie asemel Hollywood ja Vene meedia,illuminaadid jms.
Üks näide sellest,et lapsepõlve kaudu kujundatakse maailma tulevikku,vaata neid mänguasju:
http://www.hktdc.com/sourcing/company_product_detail.htm?companyid=1X00C7LU&productid=787179&query=solar%2520cell%2520&entryPoint=2&locale=en

www.kidwind.org

http://www.hktdc.com/sourcing/company_product_detail.htm?companyid=1X00M0T7&productid=786941&query=solar%2520cell%2520&entryPoint=2&locale=en

Millest see tuleb,et "käbi ei kuku kännust kaugele"? Ikka sellest kuidas vanemad ees nii ka lapsed järel.Aga tänapäeval on ärimaailm nõnda kaval,et multikate ja mänguasjade,hiljem virtuaalmängude ja muusika abil kasvatavad lapsi sellisteks millisena monopolid tahavad neid näha.Eks ikka TARBIJAINA.
Näiteks multikas Shrek 2 on tseen kus tõld peatub kiirtoitlustus restorani ees ja seal teenindab idamaise päritoluga neiu.
Selles tseenis laste alateadvusesse sisendatakse(installeeritakse)
,et on normaalne süüa kiirtoitlustus kohas ja on normaalne,et odava tööjõuna kasutatakse ida päritoluga inimesi.

Vanasti räägiti sedasi,et kasvata last kuni kümne aastani sest hiljem ei ole enam mõtet vms.
Kuni kümne aastani ehitatakse lapsest inimene,pannakse paikka tema vundament ja vaimne kondikava.
Täidetakse lapse alateadvus baasteadmistega,tema "kõvakettale installeeritakse arvutiprogrammid mille järgi tema edaspidine elu hakkab kulgema".
Inimene omandab ikka seda informatsiooni mida talle esmalt antakse,hiljem on juba raske ümber veenda jne.

Meedias sellest ei räägita.

jne.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Kusagil keegi kirjutas,et ideaalis lapsed peaksid kasvama looduse rüppes metsas tsivilisatsioonist eemal,saama seal õiged eluhoiakud ja eelistused kaubavalikuks:))) jms.

No mida on tsivilisatsioonil pakkuda inimestele? Urbaniseerumist,energia vaest keskkonda,müra,monopolide keskseid fantaasiaid kinolinal ja virtuaalmängudes,hittides...

Kuid õnneks meid siiski ootab eest helge tulevik:
www.thezeitgeistmovement.com

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Niisiis,millist eeskuju sina tahad oma lastele s.t. millist eestit sina tahad ?

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X00LR6L/Amazing_Toys_Ltd/861941/3_in_1_Eco_Power_Station_with_Space_Mobile.htm

http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X03V0U6/Sdip_Digital_Technology_Co_Ltd/863936/Toy_Power_Generator.htm

http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X005T3I/Eastcolight_HK_Ltd/639481/Merry_Go_Round.htm

http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X047UOU/Shenzhen_Jingzhi_Gift_Manufacturing/539693/Solar_Swaying_Sign_Holders.htm

http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X004QIC/Transocean_Group/774978/ECO_Friendly_Animal_Shopping_Bag.htm

http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X00MXFU/Tree_Toys_P_L/302826/Eco_dome.htm

http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X00C7LU/Plan_Creations_Co_Ltd/787178/Toy_Eco_Town.htm

http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X03UXNM/Armed_Forces_Trading_Company_Limited/874713/Eco_Friendly_BB_Bullet_Pack.htm

http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X04HGCC/Organic/1015410/Organic_Toys.htm

http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X001MUC/Yuen_Kwong_Plastics_Mfg_Co_Ltd/1015936/Marine_Animal_Chain_Toy.htm

http://www.hktdc.com/sourcing/products/en/0/1X05RFHA/Purearth_Int_l_Ltd/1067294/Eco_Friendly_Toy.htm

Tommy said...

m aei saa teha muud, kui Sinuga 100% nõustutda.
Minu jaoks on siiski veel üks oluline aspekt - millistest materjalidest ja kuidas on mänguasi tehtud. Ka see on oluline eeskuju. Ma ei osta oma lapsele plastikust mänguasju, sest plastikut valmistatakse fossiilsetest kütustest, samuti ei osta m alapsele "Made in china" mänguasju, sest 90% tõenäosusega on nende tegemisel kasutatud lapstööjõudu. Sellest kõigest kirjutasin teadlik ja tark tarbimine all. Mida, kuidas ja kus tulevikus toodetakse - see kõik sõltub meie tarbimisharjumustest.

Ja veel üks asi - see tuulegeneraatoriga nukumaja. Mina seda ei ostaks :-) Ma teeks selle koos lapsega ISE...''Päikest !

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

"Ja veel üks asi - see tuulegeneraatoriga nukumaja. Mina seda ei ostaks :-) Ma teeks selle koos lapsega ISE...''Päikest !"

Just nimelt ei osta aga teeme ise sest siis saab mitu asja korraga:
1.Tegemisrõõm.
2.Kasvatuslik külg.
3.Küllap saab ka odavamalt.
4.Saab parema variandi poes müüdavast.
5.Arendab inimest.
6.Aktiviseerirb.
jne.
Sel põhjusel ma aina propageerin tuulikute ja päikesepaneelide omavalmistamist,noh,et tehtaks ikke ise.Kui ise teha siis saab kümme korda odavamalt ja seetõttu tasuvusaeg on lühem ja seda varem saab elektrit tasuta...

Mänguasju võiks teha koos lastega sest siis nad saavad hea eeskuju.
Võib ju anda lapsele kätte puidust haamri ja las ta toksib või anda talle mänguarvuti ja las kujundab mänguasju:)))

Ökolapsed...
Kunagi olid Pioneerid,Hitler Jugend,Skaudid...nood olid diktatuuri juhtida...nüüd on nende asemel narkodiilerid...on ju...
Narkodiileid on noorte aktiivseim seltskond...nende järgi joonduvad teised...
Seda me ei saa ju kaua seedida...
Narkodiilerite asemel võiksid ohjad haarata Ökolapsed,Ökonoored...
ja meil on selle maailma kujundamises oma roll...
Seepärast ma seda "installeerimist" taga ajangi.
Mida ja kuidas "installeerida" lastele,et neist tuleksid supermänid või ehk lihtsad ja tublid inimesed kes oleksid eeskujuks teistele?
Sel teemal ei ole arutelu peavoolu meedias ega ka Õpetajate lehes.
No,sa Tommy juba ütlesid,et sa kujundada oma lapsest sellist nagu sa ise oled.See on selge.
Sa olevat kümme aastat tegelenud lastega,kas sa olid õpetaja?
Kas sa võiksid jagada omi mõtteid mida "installeerida" laste alateadvusesse?

Tommy said...

Mul jääb üle vaid järjekordselt lisada - olen Sinuga 100% nõus !

Mõtlesin korraks, et viiks selle meie vestluse üle meilile, aga täna seda kõike taas lugedes jõudsin järeldusele - EI VII. See on just see dialoog, mida kõik teisedki peaksid lugema :-) Tuli mõte - peaks vist ühe jututoa moodi asja siia blogile lisama. Mõtlen selle peale. Ja ka praegu võiksid kõik teised lugejad meie vestlustesse rahummeli liituda :-)

Isetegemisest: ma ei tea, kas sa oled sattunud meie talu kodulehele, kuid ilmselt oled seda lugenud ka siit blogist. Meie pere üks võtmesõnu on justnimelt isetegemine.
Leiva ja saia teeme ise (vahest harva oleme ka ostnud), moosid teeme ise, mahlad teeme ise, talveks hoidised, hapukurgid, borzipõhjad jne teeme ise...
Lapse lemmikmänguasi - riidenukk Pierré on samuti minu enda tehtud. Mänguplats, mis tuleb meie talu juurde, tuleb samuti ise tehtud.

Tommy said...

Kui päris aus olla, siis ka terve meie talu taastamisega tegeleme ise. Põrandatest ja seintest/lagedest kuni soojustamise ja laudiseni - kõik on meie enda kätega tehtud.
Miks ?
Sa ütlesid kõik need asjad ise - tegemisrõõm jne... Sa ei kujuta ette, kui palju ma olen sele ajaga areneud, kui huvitav ja põnev see on, kui hästi hoiab selline koos tegemine peret koos ja väldib rutiini ning mõttetuid nääklemisi jne.

Küsisid : "Sa olevat kümme aastat tegelenud lastega,kas sa olid õpetaja?"
Ma tegelen lastega endiselt. Olen ametilt sotsiaalpedagoog ja töötan sel alal aastast 1999.

Mida "installeerida" laste alateadvusesse ? Seda on ühe sõna või lausega väga raske seletada. Keegi tark mees ütles umbes sellised sõnad:

"meie kõigi käsutusse on antud üks väike killuke loodusest, keskonnast - meie Emakesest maast - ümbruskond kus sa elad, Sinu riik, Sinu linn, Sinu kodutänav, sind otseslt ümbritsev keskkond ja õhk. Kui igaüks meist hoiaks korras ja puhtana selle pisikese killukese ja suhtuks austusega teiste omasse, oleks maailm hoopis parem paik"

eelkõige peaks inimene hoolima endast ja oma lastest - lähedastest. Nende tervisest ja heaolust. Kui inimene ei hooli endast, ei hooli ta ka ennast ümbritsevast keskkonnast.

Tommy said...

ah jah. Ma prandaks ühte Sinu lauset või väidet. Sa ütlesid "No,sa Tommy juba ütlesid,et sa kujundad oma lapsest sellist nagu sa ise oled."

Ei, ma ei kujunda ei oma lapsest ega ka oma "kasulastest" sellist inimest nagu mina olen. Ainus, mida saab teha, on olla ise eeskujuks, anda väärtushinnanguid ja hoiakuid ning loota, et see eeskuju ka "nakkab".

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Ah soo te elate talus...no siis teie lapsed elavad ideaalses keskkonnas sest kõik mis te seal teete on kuldne nii tervisele kui vaimule.
Kas teie talu on too http://koplitalu.paabel.ee/ ?

Kas teie "kasulapsed",ütleme teie lapsed sest lapsed on lapsed oluline on ,et me peame neid oma lasteks,jooksevad mööda niitusid ja metsi paljajalu?
Ma sain ühe suve joosta paljajalu mööda klibuteed ja metsi ja rabasid...tead,algul oli valus aga hiljem ei saanud pidama sest nii mõnusaks teeb olemise,ajas jõudu täis ja maandas kõik pinged.
Kui pidin linna minema ja papud jalga ajama siis oli see üks suur piin:))) sest erinevus paljajalu käimisel ja jalanõudega on öö ja päev,täpsemini erinevus on umbes sama kui teed sugu ilma kondoomita või kondoomiga s.o. paljajalu on kui ilma kondoomita,mõnu poolest ma mõtlen:)))Küllap sõjaaegsed lapsed kes said papud jalga alles kpmne või viieteist aastaselt said oma tugeva tervise just tänu paljajalu jooksmisest-nad kogusid endasse tohutult palju maaenergiat.

Oh teil vast oleks palju jutustada kuis kasvatada puhtaverelist Eestlast:))) küllap teil on talus palju tööd ja ega teil vast pole aegagi...
Neilt piltidelt ma ei märganud:)))
päikesepaneele ja tuulikuid ega maasoojuspumpa:)))
Mul on palju linke kus õpetatakse neid ise tegema-kuis saada elektrit tasuta ja kütta tuba tasuta...muuta maja plussenenergia majaks...küllap teie mees teab neid asju vast pareminigi.

Millise või millised kiiged te ehitate mänguplatsile? Eks see sõltub muidugi ka sellest kui palju aega jagub.Ma ei jõua ära imestada milline valik on Saaremaal seal n.ö. kiikede pargis.
Mulle meeldisid kõik kiiged sealt,üks kiige oli puudu:)))
Kosmonautide kiige oli puudu,tead seda metallist mis on kera kujuline ja valmistab neid ette olema maakülgetõmbejõuta.

Kas teil on ka oma hiis?
Kas teil on omad pühad puud?

Mina võiks küsima jäädagi sest mind väga huvitab talu taastamine,minu blogi sõnum on ju selles lingis,see on kõik mida ma tahan öelda,kui teil on midagi täiendada siis kriitika ja ettepanekud on teretulnud:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/08/kuis-taastada-eesti-kula-ehk-mida.html

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Üks õige kommentaar peab olema mahukas sest inimesel on alati palju öelda ja miks mitte seda jagada teistega.
Panen oma moto siia kirja:
Kuis taastada Eesti küla ehk mida tähendab vabadus ja sõltumatus?
EELLUGU:
1.
Vaba on see inimene kes ei pea ostma kütust ja maksma transpordi eest,ei pea maksma toasoojuse ja elektri eest,ei pea maksma kodulaenu ja üüri eluaseme eest,ei ole sunnitud ostma toitu,ei allu meedia ajupesule ja riigivõimude sigadustele(ei maksa selliseid makse mida riigipiruka lähedal olevad mõned jätised on kehtestanud seaduseks)on lojaalne Eesti rahvusele aga mitte korrumpeerunud riigivõimudele mis teenivad võõrvõime,ei ole sunnitud igal sammul kellegile või mingi teenuse eest maksma ja ei pea kellegi heaks tegema tööd,elab oma unistuste järgi ja viib neid ellu,näiteks
http://www.scoraigwind.com/http:/ jne.
VABA INIMENE EI OLE TARBIJA,ÄRA OLE TARBIJA!
2.
Ennemuistsel ajal inimesed kodustasid metsloomi aga veidi hiljem juudid kodustasid inimkonna...NAD MUUTSID INIMKONNA TARBIJAIKS...nad korraldasid terves maailmas elu sedasi,et igaüks peab rügama tööd teha või äri ajama nii,et higipull otsa ees aga ikka on igaüks kellegile võlgu,ikka peab rabama nii nagu orav rattas,igal sammul tuleb tasuda arveid-seda nimetatakse monetarismiks,kapitalismiks,liberalismiks-selletõttu kõik elanikud üle maailma teenivad pankade kaudu juute...sestap tulebki teha sedasi,et enam keegi ei peaks maksma arveid...elu ilma arveteta on lahendus kõigele...
Religioonid on ju kah tehtud sel eesmärgil,et inimesed näiliselt leiaksid väljapääsu materiaalsest elust aga tegelikkuses jääksid sõltuvateks igasugustest arvetest ja nende kaudu pankadest-juutidest,vaata:
http://dulgerius-taliskitsingublogi.blogspot.com/2009/07/siioni-tarkade-protokollid.html
Youtube:a.David Icke-Big Brother b.The Money masters c.Money as debt
Michael Moore dok.film Capitalism: A Love Story
http://www.linecinema.org/newsz/drama-online/500863-kapitalizm-istoriya-lyubvi-capitalism-a-love.html
www.thezeitgeistmovement.com www.thevenusproject.com http://www.scoraigwind.com/

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

3.
Kõik peavoolu meedia väljaanded teevad ajupesu...ajupesu on väga raske kuritegu mis on võrreldav genotsiidiga...
Ajupesu tehtakse ikka selleks,et pööbel rabaks tööd teha nagu orav rattas ja alluks ülirikaste tahtele JA MUUTA RAHVAST TARBIJAIKS!!!...
Peavoolu meedia surub lihtrahvale peale ülirikaste tahet(selleks,et rahvas rabaks nagu oravad rattas ja ei pääseks sellest välja,ET RAHVAS JÄÄKS TARBIJAIKS!!!),uudised on ülirikaste kesksed ja täidavad ülirikaste soove.Uudiste ridade vahelt loeb välja:
1.Kui teile ei meeldi siin siis minge väljamaale-sisuliselt nad küüditavad meie inimesi väljamaale...Maalapsed, need küüditatud http://www.maaleht.ee/news/uudised/arvamus/article.php?id=28339517 Väljamaale põgenemine pole lahendus sest siis ikka jääd nagu orav rattasse...
2.Neile ei lähe korda kas teie külas on võimalik elada,neile on tähtsam Euro kasutuselevõtt.
3.Neile ei lähe korda töötus ja kodutud.
4.Neile ei lähe korda depressiivsed väikelinnad-nende jaoks Eesti on ainult Tallinn,kõik investeeringud jäävad Tallinna...
MEEDIA JA HOLLYWOODI FILMID PEEDISTAVAD PÖÖBLIT SELLEKS,ET RAHVAS JÄÄKS TARBIJAIKS!!! :
Nüüd on ju uus sõimusõna:"Tarbija!"
Tarbija on sama ühiskonna ohtlik kui kurjategija.
DOKUMENTAALFILM MIS SELGITAB TARBIJA OLEMUST JA KAHJULIKKUST ÜHISKONNALE,NING TALLE ENESELE,see on eesti keelsete tiitritega:
BIONEER SOOVITAB: Kuidas asjad käivad?
http://www.bioneer.ee/tegutse/kuidas_asjad_kaivad#reply

http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/07/kuis-valtida-olemast-tarbija-ehk.html

ÄRA OLE TARBIJA,OLE INIMENE!
Kultuuri ja elu ei saa lahutada,juutide propaganda masin on Hollywood ja selle abil nad suruvad oma tahet peale tervele maailmale,Eestlased pole kehvemad:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/04/eesti-kultuuriinimestel-on-oma-suu.html

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

4.
Hariduse omandamine on üles ehitatud sedasi,et inimestest kasvaksid TARBIJAD AGA MITTE INIMESED:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/06/normaalsetes-riikides-korgharidus-ja_29.html
5.
Juku-Kalle Raid ütles:"Eestimaal elatustaseme tõstmiseks arenenud riikidega samale tasemele kulub ajaliselt kolm päeva,see sõltub ainuisikulisest allkirjast..."
No kui see sõltub ainsa isiku tahtest siis seda enam on too teostatav ideoloogia töö abil.Kes võidab ideoloogias see juhib riiki.Ideoloogias võidab see kes räägib tõtt.Idelooogia töö on lihtne,selleks tuleb vaid öelda välja tõtt,pidada oma blogi ja koguda sinna kõik mis ehitab meie igapäevast Eestit...Eesti ehitamine on igapäevane protsess...

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

PÕHILUGU:
VAENLASTELE KRAANID KINNI!!!!!!
KUIS TAASTADA EESTI KÜLA EHK KUIS OLLA VABA JA SÕLTUMATU
ehk kuis pääseda välja "oravarattast" JA MITTE OLLA TARBIJA AGA OLLA INIMENE,sellele aitavad kaasa järgnevad võimalused:
1.TASUTA ELEKTER-õuele asetatava väikesevõimsusega elektrituulikutel
ja päikesepaneelidel peale tasuvusaja möödumist hakkab jooksma tasuta elekter:
http://ehra.ee/veebikiri/taastuvenergiapohised-tehnoloogiad/
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/03/kuidas-saab-elektrit-tasuta_31.html
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/04/harimatud-neegrid-suudavad-tagada.html
Õuele asetatavate väikesevõimsusega elektrituulikute kasutamiseks mis tagavad oma kodu tarbeks vajaliku koguse elektrivoolu ei ole vajadust taodelda luba:
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13123108&searchCurrent
§ 22. Tegevusluba
(1) Tegevusluba on nõutav:
1) suurema kui 1 MW netovõimsusega tootmisseadme kasutamise lõpetamiseks;
2) elektrienergia tootmiseks, välja arvatud tootmiseks ühe tootja poolt kokku alla 100 kW netovõimsusega tootmisseadmete abil.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

http://www.energiaekspert.ee/et/elektrituulik-maksab-end-tagasi
Kasu elektrituulikust on näha juba järgmises elektriarves! Elektrituuliku tasuvusaeg sõltub tuulte tingimustest, toodetud elektrienergia kogusest ja elektrienergia lõpphinnast.
5 kW:ne elektrituulik peaks tuulte tingimustest olenevalt tootma 10 000 kuni 20 000 kWh elektrienergiat aastas. Aastane energia tarve normaalselt soojustatud tänapäeva väikeelamu kütmisel on u. 120 kWh/m2 ehk näiteks 100 m2 majal umbes 12 000 kWh aastas. Valgustusele ja majapidamismasinatele kulub seejuures ca 5000...6000 kWh aastas.
2.PEAAEGU TASUTA TRANSPORT-elektriautod ja elektriveoautod vajavad ju vaid elektrit aga elektrit saab tasuta maja katuselt katuseharja elektrituulikust...
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/04/tood-peaks-saama-eesti.html
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/search?q=tasuta+transport+dublinis

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

3.PEAAGU TASUTA ELAMUD.
Kulutused kokku kõigest 20 000 krooni(kakskümmend tuhat krooni):
www.savikodu.ee www.savimaja.ee www.juured.ee

http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/03/plussenergia-maja-hind-ligikaudu-30-000_31.html
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/03/kuidas-saab-koige-odavamalt_31.html
4.PASSIIVMAJAD,NULLENERGIAMAJAD,ÖKOMAJAD- majad milledes on küte ja elekter tasuta...Taastuvenergia süsteemiga varustatud maja toimib nõnda, et selle kasutamisel ei kulu rohkem energiat kui hoone ise toota suudab – tegemist on niinimetatud nullenergia majaga.www.elumaja.ee
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/01/nullenergia-majadpassiivmajadokomajad.html
Passiivmajade ehitamise ja hooldamise koolitus:
http://www.ehitusuudised.ee/Default.aspx?ArticleID=239ac00b-4a9b-4d6d-b038-301b8d297063
5.KUIS ISE EHITADA MAASOOJUSPUMPA:http://www.ehitusfoorum.com/viewtopic.php?f=9&t=12859
6.TASUTA JURIIDILINE ABI:http://innojairja.blogspot.com/2009/12/pakun-tasuta-juriidilist-abi.html
http://innojairja.blogspot.com/2009/12/rootsi-pangad-liigkasuvotjad.html
http://www.pealinn.ee/index.php?pid=87〈=5&nid=7169

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

7.TASUTA PANGANDUS ehk Islami pangad ei võta laenult intresse:
http://www.idara.com/store/islamic-books/english-books/banking-without-interest/prod_846.html
http://www.sustecweb.co.uk/past/sustec12-3/bank_operates_without_interest.htm
Nõmme raadios tasuta pangandusest:http://www.nommeraadio.ee/meedia/lounatund/2010-01-19-teisipaev.mp3
Ennekuulmatu: setud tahavad käibele võtta oma raha!
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=367846
Setudel väärt ettepanek - oma raha
http://innojairja.blogspot.com/2010/02/setudel-vaart-ettepanek-oma-raha.html
8.ÖKOKÜLAD:http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/04/eesti-kula-elab-eesti-kula-sunnib-umber.html
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/04/european-ecovillage-network-wwwgen.html
Küllap Ökoküla on vast ainuke lahendus kuis tagada tööd külaelanikele.http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/04/tood-peaks-saama-eesti.html
Leidub Ökokülasid kus on kasutusel oma raha.Tasub võtta eeskuju sest näiteks Kadakaturu piraadid pole ealeski allunud korrumpeerunud Eesti riigivõimudele.Sel ajal mil talumehed valasid maha piima tallinna tänavail,kadakaturu piraatide müüjad teenisid päevas 10 000 krooni-turu päevane kasum vähemalt kolmkümmend miljonit krooni-tegemist oli ja on riigiga riigis.
Nõmme raadio Lõunatunni saates 10.02.2010 räägitakse alternatiivsetest rahaühikutest s.o. igas külas võib olla kasutusel oma erarahaühikud mis erinevad riigirahast Eesti puhul siis mis erinevad kroonist või tulevasest eurost,näiteks Tartus võiks olla kasutusel Emajõe nael või Tartu dollar või Tartu mark või Tartu kroon jne ...
9.Ilma põllumaata hakkama ei saa ehk elu läheb ropult kalliks:
Aastal 2012 naftabarrell maksab 300 USD
http://www.epl.ee/artikkel/579590

www.riigikontroll.ee/.../ka_40070_riigi_tegevus_energiasaastu_saavutamisel_3.06.2009_lopp.pdf -
Rahvusvahelise Energiaagentuuri (IEA) 2008. a prognoosi kohaselt
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini
tõuseb toornafta hind maailmaturul aastaks 2030 kuni 200 dollarini (1997
püsihindades 120 $). Elektrihind ühtlustub Põhjamaadega elektrituru
avanedes ja Eesti Energia prognooside kohaselt maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
maksab elekter 2016. a
ligi 2,5 korda senisest enam
-elama jäävad vaid põllumaa omanikud sest varsti keegi ei jaksa osta toitu...
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/04/harimatud-neegrid-suudavad-tagada.html
http://www.scoraigwind.com/

TASUTA ELEKTER VABASTAB SIND...
TASUTA ELEKTER ANNAB SULLE VABADUSE...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB KÕIGILE TÖÖD...
TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB TÄIDETUD LASTEGA KÕIK EESTIMAA KÜLAD...
http://www.scoraigwind.com/

http://teadus.err.ee/
62 protsenti
eelmisel aastal Euroopasse paigaldatud elektritootmisvõimsustest pärinesid taastuvallikatest; neist omakorda kolmandik tuulegeneraatoritest.
http://www.spiegel.de/wissenschaft/technik/0,1518,704967,00.html

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Tommy,ega sul ei ole selle vastu midagi kui ma kasutan sinu blogi postitusi kommneteerimiseks ?,näiteks nii:
http://www.tarbija24.ee/?id=295296&com=1

Ja kas ma ikka võin teha sinu postitustest koopiaid ja panna neid oma blogisse?

Üleüldiselt mulle su blogi väga meeldib ja ma üritan teha sulle reklaami:)))

Tommy said...

Jah, Kopli talu on meie talu. Me ei ela (hetkel veel) terve aja seal, kuid paegi-peagi. Mul ei ole mitte midagi selle vastu, kui minu blogile viidatakse või seda kusagil tsiteeritakse. Ei ole siin mingeid salaandmeid või muud sellist, eks see ole ikka mõeldud selleks, et inimeste teadlikkust tõsta. Ainus viis, kuidas vabaneda igasugusest saastast ja keemiast meie ümber, on tõsta inimeste teadlikkust ja loota, et inimesed vastavaid tooteid enam ei tarbi ja vastavate tootjate poole ei vaata.

EIle just räägiti raadiost seoses teadliku tarbijaga. Seda kontekstis - euro tulekuga tõstetakse hindu. Minister soovitas selliste tootjate või müüjate kaupa lihtsalt boikoteerida ! Ja täpselt nii peaksksi olema...

Täna ei osta mina ja minu pere (ka minu vanemad on juba natukene "teadlikumad", homme loobub mõni sõber või tuttav teatud toodetest sest need sisaldavad ohtlikke aineid, ülehomme juba mõni tema tuttav ja nii need asjad arenevad. Niikaua, kui tarbija on nõus misiganes hinnaga ostma misiganes toodet, läheb asi ainult hullemaks.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Nii kui elektri hinda tõstetakse kohe kerkivad kõik muud hinnad.
Eesti Energia on riigiettevõte...
riigivõimud ise tekitavad inflatsiooni ja siis tagatipuks mõnitavad pööblit...nad oma arust püüavad valijate hääli.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Kuule Tommy,ma eelmistes kommentaarides püüdsin hoida juttu sellel laste alateadvusesse "installeerimisel" ja ma täna tulin järeldusele,et ma otsin vastust küsimusele mida ma täpselt ei oska küsidagi:)))Ma arvan kui arutleda valjult:)))siis ehk jõuab selgusele.Ma leian,et ma peaks sulle rääkima oma loo sellest mida minule lapsepõlves "installeeriti".
Mul olid korralikud vanemad
mitte-suitsetajad-karsklased,nad armastasid mind ja andsid head eeskuju sest nad olid töökad ja tervisesse suhtumine hea.Isa jutustas mulle palju tervise koha pealt.
Kuid,kui ma olin kusagil nelja-viie aastane siis isa ütles,et ma olen Tasuja ja pean päästma Eesti rahvuse orjusest ja väljasuremisest...Minu elu ongi läinud selle järgi.
Normaalsed inimesed algul omandavad hariduse,siis lähevad tööle,ostavad autod-majad,kosivad abikaasad,loovad pere,teevad karjäääri jne.
Mina aga olen aina pead murdnud sellega kui täita oma missiooni.
Mul on see olnud suureks stressik,aina kus ma olen tööd teinud ma olen seal teinud "revolutsioone",juba kümme aastat tagasi ma Eestis tegin vabatahtliku tööd Eesti vanarahva tradistioonide elluviimiseks...
Kui töötasin politseis siis püüdsin rehvormida Eesti politseid...Mu mõtted ja tegemised ei ole olnud kasumi tagaajamiseks.. kui ma jõudsin Iirimaale ja istusin arvuti taha ,ning lugesin uudiseid siis sähvatas mida pean tegema...
Eesti rahvuse päästmiseks pean tegema ideoloogia tööd...
Ma olen kommenteerinud aastaid...
Ma olen harjunud sõimuga minu aadressil,mind on korduvalt ähvardatud tappa...mul on hirm naasta kodumaale sest olen kindel,et mind tapetakse maha...
Olen kogu oma aja ja raha kulutanud kommenteerimisele...olen vaene ja oma elu pole saanud arendada,kõik mu isiklik elu on ripakil...
Ma ei kirjuta sulle seda selleks,et sa hakkaksid mind lohutama või andma nõu aga ma lihtsalt tõin näite mida üks "installeerimine" võib teha inimese eluga...
Üks Liividest ütles,et igast lapsest või kasvada Hitler...
Kui lapse alateadvusesse
"installeerida" "programm" mis muudab lapse Hitleriks siis tuleb temast ka Hitler...
Sama lugu kui "installeerida" lapsele "programm" mis muudab lapse "Ökoinimeseks"...jne.
Jah see "installeerimine" algab nii puidust mänguasjadest kui paljust muust.
Ma ise ei ole mänginud toda arvutimängu Sims aga ma sain aru,et selle esimeses osas kujundatakse inimesed,antakse neile iseloomud,välimus jpms.
Vaat,mis oleks kui saaks nii palju,et kui üheskoos kujundaks inimeste iseloomusid,käitumismalle mis oleksid Öko...
Hollywood ja peavoolu meedia ju aina kujundavad inimeste iseloomusid ja käitumismalle...
Miks mitte kujundada Öko käitumis malle?
Mis on IN Ökotibile:)) ?
Mis on IN Ökokutile?
Oh see on niivõrd suur ja lai teema...

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Sa kirjutasid:"Minister soovitas selliste tootjate või müüjate kaupa lihtsalt boikoteerida ! Ja täpselt nii peaksksi olema..."

Kust nad selle peale tulid?

Mõni aeg tagasi ma kirjutasin Inno ja Irja blogisse midagi taolist,et saagu valimiskampaaniaks olema boikott importkütustele ja välispankadele...
Ja nad võtsidki selle oma valimsikampaaniasse...tegid monopolide ohjeldamise seaduse ja nüüd asi arenes edasi tootjate ja müüjate vastu...
Ei noh las nad teevad aga ma tahan seda öelda,et kes kõvemini karjub seda võetakse kuulda.
Minu aastate pikkune kommeneerimiskogemus on mulle andud mitmeid tähelepanekuid.
Nimelt,kõik poliitikud jms. vaevlevad ideede vaeguses...
Näiteks,sõimasin savisaart ja mingil määral sain oma tahtmise,ta külastas Hiinat...
Nii mil avasin oma blogi ja hakkasin kuulutama,et elektrit saab tasuta...Mart Laar juba mõne päeva pärast tuli lagedale Eesti Energia ärastmise mõttega...
Nad tavaliselt püüavad pöörata minu heatahtlikud soovid kurjaks...nad saavad minu ideedest inspiratsiooni ja siis keeravad kokku mõne käki...
Seda peab arvestama...

Tommy said...

"Nii kui elektri hinda tõstetakse kohe kerkivad kõik muud hinnad.
Eesti Energia on riigiettevõte...
riigivõimud ise tekitavad inflatsiooni ja siis tagatipuks mõnitavad pööblit"

nagu üteldakse - Can't agree more...Huviteav, et kui nad raadios rääkisid monopolide ohjeldamsiest, käis jutt pidevalt vee hinna üle, aga minu arvates on üks suurimaid röövelmonopole justnimelt Eesti energia. Mul on nendega olnud väga palju ülimalt ebameeldivaid kokkupuuteid ja just seetõttu (kuid mitte ainult) on mul plaan meie talu teha vähemasti 80% ulatuses EE'st mittesõltuvaks ! Tulwvikuplaanis 100%. Kõige hämmastavam on see, et EE kasutab sageli oma võimupostitsiooni ära ja otses mõttes irivitab Sulle näkku (olen seda korduvalt kogenud).

Põhjendan oma väidet:

* kui pingekõikumise tõttu läheb mõni Sinu elektroonikaseade rikki, ei võta EE selles vastututst. Mulle üteldi otse - oma viga, kui sul ei ole ülepingekaitset ! Minu arvates peaks EE olema see, kes tagab minule kui kliendile kvaliteetse teenuse, mitte mina ise ei pea EE halba kvaliteeti "siluma". Kui ma lähen näiteks restorani sööma, kas mulle üteldakse "oma viga, et ise maitseaineid kaasa ei võtnud !?" Ei ütelda...

* Tüüpiline probleem EE puhul on pingekõikumine ja ebapiisav voolutugevus. Nii ütelda "liini lõpus" on sageli voolutugevus tugevasti alla lubatud 220v. Mis on EE seisukoht ? Me ei saa midagi parata - te elate liini lõpus (nii üteldi minu tuttavale). Vabandust, kuid ma maksan elektri eest täpselt samasugust hinda kui see, kes elab liini alguses või keskel, miks mina saan sama hinna eest vaid "pool praadi" !?

* EE peks tagama kuni liitumispunktini kvaliteetse ja häirevaba teenuse. Olen nõus, et vastutan, kui probleem on minu elektrisüsteemis (ehk siis liitumispuntkist edasi) - halvad elektrijuhtmed, valestikoostatud kaabeldus jne. See on kahjuks teooria. 99% juhtudest ei ole mahapõlenud majades ja lõhutud kodutehnikas süüdi mitte tarbija vaid EE evakvaliteetne teenus. Kas selle eest vastutust võetkase ? Vist ei pea isegi vastama...

* kui tulla liitumishindade juurde, siis see ei kannata vist üldse kommenteerimist. Kui palju maksab amper või siis üks faas ? Kuidas on see hind põhjendatud ?
Saaremaal küsiti ühe mehe käest liitumistasu 150 000 EEK, et ta saaks oma talusse üldse elektri sisse.
Selle hinnaga ostad ja paigaldad endale korraliku tuulegeneraatori, millest piisab nii sinu enda, kui ka mitme kõrvaltalu tarbeks.

* minu tuttav hakkas oma tallu paigaldama isiklikku energiasüsteemi. See koosneb akupangast ja inverterist, kuhu saab ühendada nii tuuliku, päikesepatarei kui ka näiteks koostootmisjaama (täiesti on olemas ahjud ja kaminad, mis toodavad lisaks soojale ka elektrit). Tema mõte oli esialgu ühendada sinna ka EE'st ostetav elektrer (ei ole vaja ampreid ja faase juurde osta) ja siis tasapisi hakata tuuliku jaoks raha koguma ning lõpuks EE'st lahti ütelda. Mis sa arvad, kas EE lubas seda ?

* kui mujal maailmas makstakse Sulle peale, kui sa "enda elektri ülejäägi" üldisesse võrku annad, siis EE ütleb Sulle selle peale - meie võrk ei võimalda sellist asja vastu võtta. Võimaldab küll, asi on tahtmises....

Ehk siis - kellel vähegi tahtmist ja võimalust - tuulik püsti :-)

Tommy said...

Sa kirjutasid "Ma ise ei ole mänginud toda arvutimängu Sims, aga...."

Sellega seoses tuli mul meelde kaks asja. Esiteks on olemas väga vahvad arvutimängud (sorry, aga paraku tuleb tõdeda, et tänapäeval on ka arvutil oluline osa laste ja noorte elus, tahame seda või mitte). Selle asemel, et "õpetada" lastele mängu kaudu vägivalda ja vihkamist (kõik need "hüppa ja tulista nii palju kui saad" mängud), saab lastele pakkuda hoopis teistsugust "actionit". Min apanin näiteks arvutisse mängu, kus oled päästeameti töötaja ja sinu eesmärk on inimesi aidata ! Tead, kui õhinasse lapsed sellest läksid ! Või siis näiteks John Deere'i mäng, kus oled talupidaja ja Sinu eesmärk on endale üha paremad traktorid osta ja oma talu paremaks teha. Kõlvad, künnad, kasvatad. Müüd saagi maha ja teenid selmoel raha ja saad omale parema traktori või siis lisatarvikuid osta. Jällegi lastele väga pealeminev mäng !

Simsist rääkides, siis seal on olemas täiesti sellised lisad (Sims 3) nagu elektriautod, päikesepaneelid, tuulegeneraatorid jne. Ehk siis saad elada Sims "ökoelu".

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Vello Väärtnõult küsiti liitumise eest 250 000 ja kusagilt ma lugesin,et küsiti tervelt miljon krooni...Küllap küsiti sellelt Saaremaa perelt kelledel polnud voolu 19 aastat...
Gaasiga liitimise eest küsitakse 100 000 krooni...

Virtuaalmängude osas ma olen sinuga väga nõus.Tänapäeval laste kasvatuse osas vanematele pakuvad konkurentsi,virtuaalmängud,kino,
hittparaad jpms. Ja kas vanematel ongi üldse aega jälgida mis mänge lapsed mängivad...
Ma kirjutasin sellest Inno ja Irja blogis ja tegin ettepaneku,et koolihariduse omandamine peaks olema põnevam kui virtuaalmängud sest siis lapsed oleksid koolis vagusi ja õpiksid hoolega.Kõik lapsed on siis head mil neil on põnev.Ja neil on väga põnev elada virtuaalmängudes ja sealt nad saavad tõekspidamised...
Ma kirjutasin Inno ja Irja blogisse,et koolihariduse omandamine peaks olema põnevam kui virtuaalmängud.
Koolis käimine võikski olla üks suur virtuaalmäng s.o. kõik võiks olla mängude abil omandatav ja sellele reageeriti sedasi,et tehti
härra peaministrist too arvuti mäng...
Lapsed on nii vagusi kui nad mängivad arvuti mänge,nad on nii õhinal seal sees...pedagoogid vast kadestavad virtuaalmänge sest harva juhtub sedasi,et terve klass kuulab õpetajat suu ammuli...

Ja see on fakt,et virtuaalmängud kasvatavad lapsi sellisteks millisteks mängud on loodud...
Ma ise mängisin toda Vice City-t ja ma olen ju täiskasvanud inimene.
Ja tead,mulle haakusid külge need jämedad väljendid,mul peakolus aina kõlasid need "mantrad" ja "loitsud" sellest mängust...
Näiteks, kui peksab teist surnuks siis ütleb
"You just a bitch!" jms.

Ei noh siis on ju tore kui leidub ka häid mänge.Nojah ma olen selles vallas maha jäänud,pole hoidnud end kursis asjade käiguga.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

"EIle just räägiti raadiost seoses teadliku tarbijaga. Seda kontekstis - euro tulekuga tõstetakse hindu. Minister soovitas selliste tootjate või müüjate kaupa lihtsalt boikoteerida ! Ja täpselt nii peaksksi olema..."

Kust rahvas teab mida ja kuidas boikoteerida?
Paljud ei teagi,et enamus kaubad on kallimad kui välismaal.

http://maitseelamused.blogspot.com/2010/08/pasta-ja-pesto.html

Lidl-is müüdi 0,7 l külmpressi oliivõli kolme euroga. See 8,5 eurot on liiga kallis ka Iirimaa kohta...
7 august 2010 20:37


Seoses sellega,et too oliivõli on kallim kui Iirimaal siis peab mainima paljud kaubad on Eestis kallimad kui Inglismaal ja Saksamaal,Iirimaal,Rootsis jpt. riikides...
Oleks tore kui saaks sellise asja kokku,et mina panen kirja Iirimaal olevate toidukaupade hinnad ja teie panete kirja samade kaupade hinnad mis on Eestis või vastupidi.Oluline on välja tuua see fakt kui palju on Eestis kaubad kallimad võrreldes arenenud riikidega.
Küllap leidub ka inimesi kes elavad inglismaal ja panevad kirja sealsed hinnad,Saksamaal,Rootsis,
Uus-Meremaal,Kuubal,Nigeerias,Võrumaal:)))
8 august 2010 16:17

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Selleks,et see suur kuumus asjatult ei läheks asetage hoovile suur must tünn.
http://www.e24.ee/?id=295850&com=1&lk=4

05.08.2010 09:12
Kaur : Natuke meisterdamist ja olematu hinnaga päikesekollektor ongi olemas. Ma mõtlen vana ja lihtsat varianti. Toimib kahjuks ainult eramajades. Ehk siis suur must tünn õuele ja soojendatav vesi sellest tünnist läbi käima. Elektrikulu soojendamise peale langeb oluliselt. Ja investeeringut pole ollagi.

http://www.e24.ee/?id=295850&com=1&lk=4

05.08.2010 09:51
ärge ajage segi : Artiklis on juttu päiksekollektorist, see toodab ainult päikesepaistel sooja vett. Sellel asjal pole mõtet isegi suvilas. Tünn ajab asja samahästi ära, aga ei maksa midagi.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Kirjutasin sada kommentaari:
http://www.e24.ee/?id=295850



http://www.mdpub.com/SolarPanel2/index.html

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

http://www.maaleht.ee/news/uudised/arvamus/article.php?id=32500189&com=1

Jah nii need asjad on ja põhjused tulevad IMF-ist,monetarismist...
Õnneks on juba olemas seltskond inimesi kes püüavad parema maailmakorra poole ja juba on ka loodud algne versioon paremast elust:
www.thevenusproject.com

Linn on vangla,urbaniseerumine teeb inimeseks haigeks ja tekivad väärastumised(pederastia,zoofii lia jms.)

Kuid alati on olemas palju võimalusi kuis luua enda ja terve ühiskonna elu paremaks ja tervemaks,fantaasia rikkamaks.
Minu visioon on siin:
http://elektritsaa btasuta.blogspot.com/2010/08/ku is-taastada-eesti-kula-ehk-mida. html

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Vägivald algab juba sünnitusmajast...see on ikka jube,et lapsi tuuakse ilmale majas kuhu on koondatud sadu emmesid kes peavad kuulama teiste oigeid ja muresid...kus lapse võtab vastu mingi jube närviline ja alamakstud ämmaemand...ta oma karvaste ja närviliste kätega annab teie lapsele terveks eluks vägivalla kaasa...

Ja üldsegi on kohutav mõelda,et lapse ilmaletulek peab olema inimlauda taolises hoones,kus on koos sadu inimloomi...

Vanasti toimusid ilusad sünnitamised...naine oli nagu kuninganna terves uhkuses oma saunas vaikuses ja rahus...lükkas sauna ukse lahti ja linnud laulsid oodi ta lapse sünnile...laps sündis ja linnud laulsid temale ilusaid viise terveks eluks...
Mees oli samas ja võttis lapse sülle...
Harmoonilised inimesed sünnivad vaid talu saunas,keset loodust ja rahu Uku kaitse ja loomingu all...

Sündigu kõik eestlased talu saunas!!
Taluturismi pidajad võiksid osutada uut teenust milleks oleks
sünnitusteenus s.o. üürigu saun koos suure tünniga kus naised saavad sünnitada ja teenuse osutajad tehku endile selgeks ka elementaarsed teadmised sünnitamisest.
Igatahes,vanasti polnud artse ja kõik naised said ise sünnitusega hakkama.
Minu ema kes tõi ilmale palju lapsi suisa vihkas neid sünnitusmaju nende ebainimlike ja ebaloomulike tingimuste ja kõige poolest.Mu ema tahtis sünnitada saunas nii kuis ühele eesti naisele kohane...

Tommy said...

"Selleks,et see suur kuumus asjatult ei läheks asetage hoovile suur must tünn".

Jutt jumalast õige ! Tead, kui Pärnu linna juhtised veel "mõtlevad inimesed", mitte eneseimetlejad (vaadake, mina olen Pärnu linnapea..:", olid Pärnu rannas keset rannaliiva duššid, et inimesed saaksid ennast liivas, aga ka soolasest veest puhtaks pesta. Selle vee soojendamiseks kasutati justnimelt sellist "musta tünni", mis päikesesoojust kasutades vett soojendas. Ma ei saa siiani aru, miks see ära kaotati !

Mul on plaanis midagi sellist ka meie taluõue ehitada. Kes ise ei viitsi (või ei oska, kuigi see on rumal vabandus) teha, siis Tartu Tünnitehas müüb selliseid väli duššikabiine, mille ülaosa moodustab musta värvi veepaak, kus vesi päikese soojuse toimel soojeneb !

Tommy said...

Natukene Sinu ideest "saunasünnitusturismii" osas :-)
Põhimõtteliselt olen Sinuga nõus.
Aga...

Saunas sünnitamisel oli kaks põhilist "pointi". Esiteks sünnitati vette (see on ühelt pool valu vaigistav emale ja teisalt "leevendab" lapse üleminekut ühest keskkonnast teise") ja teiseks oli asja iva selles, et sünnitati KODUS. Mitte naabri saunas, ega külasaunas, aga justnimelt KODUS. Saun puutub siinkohal asjasse niipalju, et tollal ei olnud elumajades vett ja pesemisruumi, kõik see oli "koondatud" sauna.

Ehk siis - keskenduda ei tuleks niivõrd SAUNAS sünnitamisele, kui justnimelt KODUS sünnitamisele. MIks ? Sa ütelsid selle oma kommentaaris ka ise välja !

Tsiteerin: " Ja üldsegi on kohutav mõelda,et lapse ilmaletulek peab olema inimlauda taolises hoones,kus on koos sadu inimloomi..."

Tommy said...

Sünnitusmaja on kombinaat, seal tehakse suures osas "tükitööd" ja puudub inimesekeskne lähenemine (tean seda omast kogemusest, kui naisega koos Tallinnas haiglas olime).

Sünnitus peab toimuma naisele tuttavas ja TURVALISES keskkonnas. Ehk siis KODUS. Inimene, kes lapse vastu võtab, peab olema samuti rohkem, kui suvaline meditsiinilise haridusega valges kitlis inimene. Ka tema peab olema "tuttav" ja "turvaline". Seetõttu pooldan mina 100% kodusünnitust. Ainus põhjendus haiglas sünnitamisele on meditsiiniline eripära ! Meie laps sündis enneaegsena ja loomulikult ei saa seljuhul rääkida kodusünnitusest !

Tavaline ja normaalse nsünntisu peaks aga toimuma kodus. Paraku ei toeta Eesti seadused siiani kodusünnitust.

Eestis on olemas Sünnitoetajate Ühendus (loodi 2008), mis koondab sünnitoetajaid (paljud neist kas praegused või ka endised haigla ämmaemandad) ja Kodusünnitajate Toetusühing.
Neil on olemas sünnitusbasseinid (kaasaskantavad) ja kõik muu vajalik.

Päris mitmed kodusünnitjaad on valinud kodus sünnitamise justnimelt seetõttu, et neil on olemas (enamasti negatiivne) kogemus haiglas sünnitamisega ja/või on nad ise (!!!!) haiglas töötavad ämmaemandad !

Kodus sünnitamine on kõige loomulikum ja turvalisem (nii emale kui lapsele) ja ainus põhjus haiglasünnitusele on sünnituse meditsiiniline iseäarasus !

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Maal elavatel naistel ehk on oma saun ja saavad oma saunas sünnitada aga kel veel põle oma sauna need saaksid kah sünnitada saunas.

Mina oleksin tahtnud sündida saunas aga näe pidin sündima kummituste majas mille nimeks on haigla.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Õllepurkidest päikesepaneelid kütavad teie toa soojaks talvisel ajal
Building the “Beer-Tubes”
http://www.sorkollektor.hu/eng/?p=97

THE CHEAPEST & EASIEST POP CAN HEATER EVER!!
http://www.youtube.com/watch?v=XsF9RvVxFc4&NR=1

Pop soda beer can Solar heater furnace cansolair panel -- Part 1
http://www.youtube.com/watch?v=Jzxw1j-dzY4&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=pyofhLYYVC8&p=1100BC2BCCB98F65&index=27&playnext=2

http://www.youtube.com/watch?v=QLNViUsRCVU&feature=related

Kuidas ühendada purke ilma liimita
http://www.youtube.com/watch?v=F0ghIFvR4-k

How to put cans togheter without glue
http://www.sorkollektor.hu/eng/

Soda can solar heater, v2, completed
http://blog.hemmings.com/index.php/2010/06/22/soda-can-solar-heater-v2-completed/

HOW TO - Almost free garage heat - just drink a lot of soda
http://blog.makezine.com/archive/2007/04/how_to_almost_free_garage.html?CMP=OTC-0D6B48984890

Solar Heater
http://www.instructables.com/id/Solar-Heater/
introSolar Heater

almost free garage heat – just drink a lot of soda
http://blog.hemmings.com/index.php/2007/04/26/almost-free-garage-heat-just-drink-a-lot-of-soda/

Soda Can Solar Panel
http://www.treehugger.com/files/2007/04/pop_can_solar_p.php

DIY Passive Solar Heat for Your Garage
http://planetgreen.discovery.com/home-garden/solar-garage-furnace.html

Warm Up with Beer Can Solar Collectors
http://www.greenjoyment.com/warm-up-with-beer-can-solar-collectors

Beer Can Solar Heater
http://www.squidoo.com/beercansolarheater

http://www.cansolair.com/videos.php?page=cbcthenational

http://napenergia.freeweb.hu/gyak/szp/sztgyi_en.htm
Solar heater made of beer-cans

Dear Reader,

First of all look at this site, please:
www.cansolair.com

http://www.cansolair.com/videos.php?page=ntv

http://www.cansolair.com/videos.php?page=heaterdemo1

http://www.cansolair.com/videos.php?page=heaterdemo2

http://www.cansolair.com/videos.php?page=advert

http://www.cansolair.com/videos.php?page=testimonial

http://cbs4denver.com/green/pop.cans.solar.2.912499.html

http://napenergia.freeweb.hu/gyak/szp/sztgyi_en.htm

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Kuule Tommy,kuna sa tulevikus niikuinii muretsed tuulikud ja päikesepaneelid siis oleks mõtekas seda aegsasti enne maale minekut valmis vaadata kuis saab kõige odavamalt ja parima variandi.
Jalgratast ei ole vaja leiutada...
Sa saaksid palju informatsiooni nendelt kes on juba ise ehitanud endile elektrituulikud ja päikesepaneelid,ning võiksid neilt küsida ja üksipulgi kirja panna kuidas nad seda tegid koos materjalide hindadega.Umbes nii kuis on see kirjas
www.scoraigwind.com
www.otherpower.com
www.instructables.com
Vahe on ju selles,et nemad oskavad öelda kust saab odavamalt materjale jpms.
Meil on ju sel alal tuntud kaks kuulsust:
1.Peeter Jalakas
2.Lembit Merila

Elumajad ehitatakse päikese abiga elektrijaamadeks
http://www.arileht.ee/artikkel/377069?lk_id=1111&sisu=27
Von Krahli teatri juht Peeter Jalakas on juba rajanud oma maakodu nii,
et ei maksa monopolistist Eesti Energiale mitte sentigi.
Teatrimees Jalakas on juba praegu jätnud oma suvekodu majandades
Eesti Energia pika ninaga. Ta rajas viis aastat tagasi omaenese
tarkusest tuule ja päikese jõul töötava elektrisüsteemi, mis
varustab ligi 200-ruutmeetrise maja viit elanikku toimetulemiseks
piisava hulga elektriga.

http://www.sonumitooja.ee/vanaleht/2008/St43/lembit.htm

http://www.reporter.ee/2009/04/30/leiutaja-lembit-pani-oma-puugaasi-mosse-leekima/

Kujuta vaid seda pilti kui palju postitusi sa saaksid nende kahe mehe peale kokku!!!

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Kas sa Tommy oled kuulnud miskit
Energia avastuskeskuse kohta?
http://www.energiakeskus.ee