18 September 2009

Valmib maailma suurim Päikeseenergiajaam

Ordose kõrbes  peaks aastaks 2019 valmima maailma suurim, 2000 megavatine päikeseenergiajaam. See ligi 65 km2 hõlmav päikeseenergiajaam suudab toota elektrit koguses, millest piisab kolme millioni majapidamise tarbeks.



Ei saa jätta märkimata, et selle jaama valmides saab Hiinast, mis on praegu maailma suuruselt teine elektritarbija ning suurim saastaja, üks olulisemaid riike päikeseenergia tootmises ning suurim rohelise energia tootja maailmas.

Fotol  18 megavatine Kyocera päikeseenergijaam Hispaanias.


2 comments:

Urmas said...

2000 MW-ne elektrijaam... Eesti koormus on talvel ca 1500 MW, kuid meil ei ole 3 000 000 majapidamist. Ehk siis, taolistes uudistes kipuvad arvud ja faktid tugevasti liialdatud saama. Pealegi, elektri koguse ja võimsuse kõrval on erakordselt oluline mõiste varustuskindlus, st, on suur vahe, kas meie koju tuleb vesi mööda toru 24/7 või toob vett paakauto, nt ainult tööpäevadel. St need 2000 MW tuleb öösel mõnes teises elektrijaamas toota.

Tommy said...

Eesti Energiatarbimise tipp on olnud 1555 MW. See on pigem erand. Eestiinimene ei paista just silma energiasäästmisega, sellest ka arvuline erinevus. Tüüpiline Eesti inimese mõtlemine on - "vahet ei ole, kui mul on piisavalt raha, et oma elektriarve kinni maksta". See on väga väär lähenemine !

Seda esiteks.

Teiseks - päikesepaneel ei tähenda päikesevajadust (vaja on valgust !) ja öö ei tähenda valguse puudumist. Tänapäevased kolmekihilised päikesepaneelid (õigem siiski fotoelement) suudavad "püüda" nii IR, UV kui ka nähtavat valgust ja töötavad ca 40% võimsusega ka öösel, kui nähtav valgus puudub.