"Talveks sahvrisse", ehk miks osta poest, kui saab teha ise, odavamalt ja paremini.
Et mitte asjatult kulutada raha kalliste ja sageli kahtlase kvaliteediga poetoitude peale, teeme meie suure osa vajaminevast ise kodus.
Osad materjalid tuleb küll turult osta (peet, kaalikas jne) kuid järgmisel aastal plaanime kõik vajamineva (või siis vähemasti enamuse) ka ise kasvatada.
Sel aastal sai esimest korda tehtud prooviks ka Boršipõhja.
Retsept siis järgmine (tuli umbes 15 pooleliitrist purgitäit.)
* 2kg punapeete
* 1kg porgandit
* 3kg kapsast
* 300g õli
* 500g sibulaid (mugul)
* 300g paprikat
* 3kg tomateid
* 100g soola
* 200g suhkurt
* 2 suurt küüslauguküünt
* 20 tera pipart
* 7sp äädikat
* maitserohelist
* loorber
Võta suur pott (meil oli 10 liitrine) ja pane see tulele koos õliga ning alusta tükeldamist. Alusta peetidest, siis porgandid, kapsas, sibulad, paprikad, tomatid. Lisa potti tükeldamise järjekorras hauduma. Kuni järgmised tükeldatud saad, on eelmised potis parajalt haudunud. Siis lisa sool, suhkur, tükeldatud küüslauk, äädikas ja maitseroheline. Paned kuumalt purki ja talvel head isu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment